Nuvola. 

A space for people. 

Bright, innovative and flexible

The Lavazza headquarters were designed to reject rigid boundaries, in favour of an openness that only a company with a 120-year history is capable of, and with a lightness of spirit that instead of stopping it, flies high on the wind of change.  

Open, contemporary and high-tech

Designed and planned out by Cino Zucchi, the building was constructed to foster an interplay between the inside and the outside, as well as between the different indoor areas: open spaces, meeting rooms, a relaxation room and a gym.

 

The offices have been equipped with the very best in smart technologies and wireless communication, for a way of living and working that looks to the future. 

Sustainable every day, from its very conception

“The sustainable soul that emerged during the design phase has also been expressed actively, from the time of the move itself, with the donation of our old furniture and furnishings.”

 

Marco Lavazza, Vice President

Our new headquarters have obtained PLATINUM-level LEED® certification. LEED® — Leadership in Energy and Environmental Design — is the world’s most widely recognized certification for energy and environmental performance of buildings. Lavazza has adhered closely to its protocol, even during the construction stage, leading to the re-purposing of 80% of the rubble created.

 

The building was designed to maximise employee comfort, to save energy and to reduce the consumption of drinking water. Every day we come closer to a completely paperless way of working, raising employee awareness of digital formats. We also offer solutions to support sustainable transport.

 

More space for you, even at work 

60% of the building is not used as offices, but rather as a space for openness and sharing. Even the entrance itself is like an indoor piazza, where people can meet before starting their working day.

 

Lavazza’s new home is a workplace that does not neglect the pleasures of relaxation and well-being, thanks to its high-quality catering service, gym, cafeteria, and open-air spaces, which can also be used for meetings.

 

 

A blend of history and progression, every day

Lavazza has deep roots and over one hundred years of history, but it still hasn’t finished growing yet. It continues to do so every day thanks to the expertise of its collaborators, who are mapping out its route into the future embracing the values of sustainability, respect for the planet, and valuing people.

 

 

A dynamic, collaborative environment

Workers in Lavazza’s new headquarters spend their hours in wide, flexible spaces that can adapt to even the most dynamic working requirements, using the very best technologies in an environment whose top-quality furnishings provide the conditions needed for collaboration.

 

 

Attention to every detail

Every collaborator receives a free gym bag; outside the office, stands for bikes are provided as well as bike-repair equipment. Those who use public transport receive a discount on the cost of season tickets. A special car sharing application allows colleagues to arrange shared car journeys.